Casa Oyamel | designed by Rafael Pardo

Casa Oyamel | designed by Rafael Pardo is free HD wallpaper. This wallpaper was upload at December 07, 2020 upload by Inara in Architecture.

casa-oyamel-designed-by-rafael-pardo

You can download Casa Oyamel | designed by Rafael Pardo in your computer by clicking resolution image in Download by size:. Don't forget to rate and comment if you interest with this wallpaper.

[Inara Trend Design | Architecture | Home Design] —– Futuristic Building | Casa Oyamel | designed by Rafael Pardo

The Xalapa based architecture studio Rafael Pardo Arquitectos has designed “Casa Oyamel” that located in Xalapa, Veracruz, México.

Architect’s statement: Oyamel emerges from the earth, shyly facing the street yet turning boldly towards the Cofre de Perote and the Pico de Orizaba, which are framed by its architectural tendency to seek the unfolding of interior space to the exterior. It exists in dialogue with its environment, on a large plot of land. The ideal place will be in the center, just at the border of the ravine, under shelter and in harmony with the greenery.

The extensive use of concrete suggests a rock in the hill; the horizontal frame houses the spaces which move in rhythm with the surroundings; walls, slab and floor which boast a tonal palette that remains primitive while the brilliance of color is left to the visuals outside.

A board frame was used to reduce the waste of wood. It complements the rustic aesthetic, which is to dialogue with the surroundings. The honest lines of concrete are permeable to the landscape. The juxtaposition of the spaces evokes a photographic frame of the views of the forest.

In a nearby private wing, the kitchen debates with the service area, the social space and the breakfast nook which sustains an affinity with the social spaces outside.Right next to the kitchen is the covered garage for four cars, a level below the ground floor so as not to mar the façade.

At first sight, three solid introverted spaces jump out, jealous of the interior but open to the landscape to maintain euphony with the views. In the first are the social spaces that converse directly with the exterior through large openings covered with aluminum and crystal: the living – dining room and the game room are anchored in the same center for their synchrony of activities and the link with the pool and the terrace.

Download by size:Handphone Tablet Desktop (Original Size)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *